Blog walkers

Welcome blogger and readers (: this blog just look very simple and crowded maybe. the stories are sometime bored, nonsense and best. But for your information,i treat my blog like my diary. So its up to me to write everything. Keep in touch and follow my blog. And dont forget to leave a comment beside on my story. Its the first step for me to improve the quality of my blog. Thank You

14 April 2012

FRIENDSHIP

Assalamualaikum dan selamat sejahtera (:


Last Friday on 6th of April - That was my bro's birthday and the day i know that one thing. Balik sekolah semua taknak turun makan. then aku nk makan dengan siapa? Kfine tunggu syima and rina balik sure minah veteran ni nak makan. So while waiting for her, me angkat baju then lipat lipat lah kt dorm. Pastu, Juju masuk dengan muka innocent. Eh kenapa pulak dia ni? Juju kata macam ni dekat saya "Ehm sedihnya Agos nak pindah. Jomlah buat kad untuk dia," Me was speechless but keep cool like seven-e ice block and "Haa pindah mana? kenapa kenapa? Eh jomlah buat kad, juwa cepat ambik kertas colour then kita potong dulu". Then syima dengan rina masuk then turun makan. Kat DM nampak Agos and gang makan semeja dengan warden Suzana and Kak Z.


Atas ni lah Agos who im talking about (;

Last Saturday on 7th of April- Dorm exco aspuri, Saidatina Aisyah perform senamrobik then aftah tu Captain of aspura invite Agos naik pentas to say something for the last. And on the spot air mata jatuh mencurah bagai mencurah koko di ladang. MAGADS! tak tahan lagi bila nampak dia kesat air mata. Siapa tahan tengok lelaki yang selama ni gagah and now dia menangis. Tuhan sahaja yang tahu betapa hati hati kami yang bergelar sahabat ini terpaksa melepaskan dia pergi. Walaupun tidak jauh, tapi tetap pergi. Now gang dah kurang satu dari pandangan, tapi tak apa, tak hilang dari hati kan Limau? kan Bell? kan Khaliq? kan Kentang? kan Hariz? kan Chamcham? kan Ilham? kan Piqa? kan Juwa? kan Syima? kan Ely? kan Rina? kan kan kan? sebab kita adalah sahabat selamanya ! Susah senang kita bersama (: Aku dengan Elly waktu tu tak tahan lagi untuk sorokkan perasaan sedih tu bila tengok Agos kesat air mata. I dont know why im so sad. Lepastu kau ingat tak Agos, kitaorang dedikasikan kau lagu Sahabat by Najwa , kita orang pegang tangan keliling kau pastu nyanyi waktu tu kau tunduk je. Aku tahu kau sedih, tapi kitaorang faham tanggungjawab kau sebagai anak dekat mak kau. Mungkin itu yang terbaik, tak ada ibu buat sesuatu bukan untuk yang terbaik bagi anak dia.


Last Sunday on 8th of April- His last day okay. Seriously aku tak ada mood sepanjang minggu lepas becouse of someone. Then hari ahad tu aku bawa segala homework turun bilik tv then buat kt situ sampai tetidur. Pastu around 4.++ Syima datang kejut aku "Diba diba bangun nama Agos weh, cepat siap jom keluar." Dengan gelabah semua turun katil then sarung jubah je. Pastu turun tengok tengok bukan mak dia. So kitaorang pun saty kat surau sambil belek belek hantaran yang Mek-mek buat. K im annoyed gila sebab tak tolong satu benda -.- . Pastu dengar bunyi kompang kitaorang keluar surau then tunggu kat pndok guard then nampak unser merah. Seriously sedih. Satu aspura iring Agos dengan kompang then dia pakai baju putih berconteng tandatangan and wish. Awesome gila bila ada nama kitaorang juga. Ktahnks to ilham sebab tak lupa kitaorang. Pastu Piqa akhirnya tewas, dia kata dia tak akan menangis. Then dia pun nangis. Haha Piqa piqa. Fyi, malam tu Syima nangis sebab teringat alunan azan and imam dari Agus. K syima kita kena tabah, kita kat sini ramai, dia seorang. Ingat pengorbanan dia weh (:

Atas ni special card from his special one, Nurul Shafiqa Azmi (:

You are friendly, kind and caring
Sensitive, loyal and understanding
Humorous, fun, secure and true
Always there... yes that's you.

Special, accepting, exciting and wise
Truthful and helpful, with honest blue eyes
Confiding, forgiving, cheerful and bright
Yes that's you... not one bit of spite.

You're one of a kind, different from others
Generous, charming, but not one that smothers
Optimistic, thoughtful, happy and game
But not just another... in the long chain.

Appreciative, warm and precious like gold
Our friendship won't tarnish or ever grow old
You'll always be there, I know that is true
We'll always be here... always for you.

Sekian, wassalamualaikum tak jawab dosa, jawab sayang (:

No comments: