Blog walkers

Welcome blogger and readers (: this blog just look very simple and crowded maybe. the stories are sometime bored, nonsense and best. But for your information,i treat my blog like my diary. So its up to me to write everything. Keep in touch and follow my blog. And dont forget to leave a comment beside on my story. Its the first step for me to improve the quality of my blog. Thank You

01 April 2011

i miss you best friends !

Kau tahu tak aku rindu kau teramat sangat :'(
Sebab apa ?

Dulu kau lah kawan aku ,
Hari tu kau lah musuh aku ,
Sekarang kau lah best friend aku .

Dulu aku happy kau pun tumpang happy .
Dulu aku sedih kau pun menangis .
Dulu kau nangis aku peluk .
Dulu aku nangis kau peluk .
Kau selalu cakap ayat yang sama
" KAU KUAT DIBA. FATIN ADA LAH NI. "

Sekarang bila aku happy ramai join aku .
Sekarang bila aku sedih takda siapa tahu .
Sekarang aku nangis takda siapa peluk aku.
Sekarang aku lemah takda siapa kuat kan aku.
Aku cuma bayang kan kau tengah sebelah aku
Dan tenung aku sambil "KAU KUAT DIBA. FATIN ADALAH".

Dulu aku gedik kau layan .
Dulu aku boring kau main dengan aku .
Dulu aku marah kau senyap .
Sebab kau faham aku kan.

Sekarang aku gedik orang menyampah .
Sekarang aku boring aku study .
Sekarang aku marah aku senyap .
Sebab tak ada dah orang yang faham aku .

Dulu aku nak stay hostel kau tak kasi ,
Dulu bila aku nak balik rumah kau yang ingatkan ,
Dulu bila aku happy nak balik kau kata yeyy lah kau diba ,
Sebab kau faham perasaan aku time tu walaupun sebenarnya aku mcm batak .

Sekarang aku kat hostel sebatang kara ,
Sekarang bila aku nak balik rina yang ingatkan ,
Sekarang bila aku happy nak balik rumah orang kata aku batak ,
Sebab memang no one yang faham aku dengan perangai aku yang batak .

Dulu aku badmood kau mangsa keaadaan ,
Tapi kau tak ambil hati kan sebab kau tahu aku memang perlukan orang untuk meluahkan ,
Dulu aku stress kau mangsa terima carutan kutukan ,
Tapi kau buat tak tahu je sebab kau tahu bukan kau yang salah .

Sekarang aku badmood aku senyum dan senyap ,
Sekarang aku stress aku menyendiri ,
Sebab tak ada dah orang yang sanggup sabar dengan aku macamana kau sabar .

31 April 2011 - Aku rasa macam dah tak ada orang nak kawan dengan aku. Sebab semua tak tahan perangai aku yang kadang-kadang gila, kadang-kadang gedik, kadang-kadang bajet hot. Aku adalah aku. AKu gila sebab aku suka menjadi seorang yang ceria di mata orang, sebab aku cuba sembunyikan perasaan yang tengah retak. Aku gedik bukan sebab gila pada lelaki, perasan dan mengada-ngada. Aku saja je macam tu. Tak keterlaluan pun kan. Cuma sebab kau belum kenal aku sebenarnya lah kau kata aku gedik. Kau kata aku bajet hot. Kau tak kenal aku mulut janganlah celupar. Kau sentiasa menyalahkan aku, mempertikaikan apa aku cakap. Dulu aku sabar and buat tak tahu. Lama lama aku dah terasa hati dengan kau. Yes hati aku mudah pecah. Bila aku rasa nak menangis aku keluar dorm and tenung jalanraya sambil rindu kau fatin azzera. Aku rasa kenapa cuma tiga tahun aku dipinjamkan seorang kawan yang sangat memahami aku. Tapi kenapa diberi ganti lepas tiga tahun. Bila dah ada pengganti kenapa mesti ada yang menyibuk. Kenapa ? mungkin aku nk diuji untuk lebih tabah dengan macam macam yang boleh berlaku lepas ni. Bila aku kemas locker aku ternampak surat wasiat yang aku nak bagi kau sebelum kau pindah tapi tak sempat, air mata aku bergenang. Aku rindu saat kita bergelak tawa sama sama, merayau rayau satu sekolah bila bosan belajar, rindu nak ajar kau math macam mak tiri, rindu nak buat karangan cikgu patonah sama sama, rindu nak lukis kartun merepek sama, rindu nak gossip sama and rindu nak bersama kau ! Semalam bila kau kata aku kt sepang sumpah tkde kwn rpt sngt, aku kwn dgn smua org kadang smpai aku pun tkthu spe kwn rpt aku hahah kau je lah kot.sorry diba bila kite dh jauh mcmni sumpah aku tk pnh rse rindu kau gila gila smpai aku TERnanges sorg2 bila ingt kau. kadang aku kt kelas, aku rindu nk mggila dgn kau do, sumpah aku rasa tersentap sebab yes kita memang ada chemistry. Aku rasa terharu sebab even dulu aku selalu syakwasangka kat kau, aku cakap kau macam macam kau tetap ada dengan aku. Sekarang aku berani sumpah yang aku memang tengah rindu kau sangat, aku tak pernah rasa rindu orang sampai tak selera nak makan nak buat apa apa semua tak da mood. Tapi ni lah yang dinamakan best friend forever kan. And sorry aku selalu bagi alasan bila kau ajak keluar sebab kau fahamkan aku memang susah keluar rumah. Btw, how far are us , i will and always love you, sweet best friend <3



5 comments:

SUJUholic! said...

huhu..sedih ye. n sweet sgt frendship korank <3

FatinAzzera said...

If I can turn everything back in our past, sure we will never have this feeling. Sure I miss you, more than before. Sure I love you, unmeasuredly. Thank you for all those thing you gave me, the love the fight the sweet and the bitter. They taught me much about friend relation. and now, I really miss to do what we have always did together in our past. Siti Adibah Rosman, I love you always bestfriend <3 x

Apipzs said...

macam macam rasa maa ~_~

ms.waniis bie said...

sabar okeyh :) kalau btol2 kwan besties ta kn kmne gk peginye.. she always beside you <#3

Apipzs said...

ada hikmah disebaliknya