Blog walkers

Welcome blogger and readers (: this blog just look very simple and crowded maybe. the stories are sometime bored, nonsense and best. But for your information,i treat my blog like my diary. So its up to me to write everything. Keep in touch and follow my blog. And dont forget to leave a comment beside on my story. Its the first step for me to improve the quality of my blog. Thank You

04 February 2011

Selamat tinggal .

Muhd Hafizuddin Hatta
Ehm ni post khas untuk budakk atas ni. Mesti korang terkejutkan budak ni kawan aku ? Sokay lah nak cakap apa. Aku kawan dengan semua orang selagi orang tu tak menyakitkan hati aku. Budak atas ni aku pun macam pelik bila aku imbas kembali. Dulu tahun 2006 kitaorang terjumpa kat KEM PINTAR. Aha teringat Hambali kata "Diba pergi KEM PINTAR kan ? Aha dia tu bodoh ke kena pergi kem tu ?" HAHA lupakan. Then aku dengan mimi jiran sebelah memang nauzubillah lah jahat gila kacau dia dengan kawan dia Hazwan kitaorang panggil mereka ni atuk. Apa apa je lah. Then aku memang tak rapat pun dengan budak ni. Aku lebih erat dengan Hazwan. Tapi masa tingkatan satu kot budak ni pindah kelas aku. So then macam, eh aku kenal kot mamat ni. Mula lah kawan. Entah apa kes kitaorang gaduh and aku macam benci gila gila gila kat dia. Naik tingkatan dua kod dah matang sikit, terlupalah kisah bergaduh tu. Lama lama haih budak ni buat hal besar kat sekolah. Ceh aku ni konon lah kan, aku ceramah dia lah apelah. Ehh betul ke ? HAHA. Now dia dah berubah kan kan ? Aku rasa lah. Then mula baik rapat. Masa PMR kot, setiap habis paper dia menyemak kat meja aku "Diba senang tak ?" Aha apa boleh jawab "boleh lah" Then aha rasa lempangg je muka kau bila kau buat muka kesian "Heish suah doh tadi." Lagi rasa nak terajang bila kau sengeh lebih lebih hingga menampakkan tahilalat kau tu sambil "Fuhh senag doh tadi !" HAHA tapi tu yang buat aku ingat nanti (mungkin lah :D) Budak ni kadang kadang aku panggil dia "Hafizuddin" tapi jarang aku panggil "Apis". Dia panggil aku "diba / debot" Hish tak suke ahh orang panggil aku debot. Diebot okelah debot mcm jenaka je bunyinya. Budak ni jugak suka lah sangat bila nampak aku je dari jauh dah teriakk nama aku yang glame tu "dibaaaaaaaaaaaaaaaaa!" haha sambil angkat tangan. kenapa A tu banyak sangat ? sebab mcm tu lah dia panggil harkat masyaallah . Tapi lepas ni dah tak da lahkan. Ingat tunaikan amanat terakhir aku tu tahu. Kenapa amanat terakhir ? Ehm tadi lah kan tiba tiba budak ni macam biasalah menyemak kat IM mukabuku aku. Then buat ayat sedih. Nak tngok ke ? Ni ha :-
MH : HAHA. Weh nanti tak nampak aku lagi tau lepas ni. Isnin terakhir. Byebye :)
SA : Haa ? Kau nak pergi mana ?
MH : Pergi sekolah lah HAHA
SA : Mestilah sekolah takkan penjara mana aku tanya.
MH : HAHA sekolah klang.
SA : Hish . Alaa tak best lah camni. Sapa nak jerit nama aku lagi macam batak. Ehm
MH : HAHA hari isnin aku panggil kau banyak kali eh ?
SA : Ehm okay okay. Tapi jangan terkejut aku menangis bila kau buat macam tu.
MH : Haa ? ye ke ? Hee :D
SA : Ehm kau kena tunai 2 permintaan terakhir aku . Boleh ?
MH : Apa dia ?
SA : 1) Panggil aku banyak kali senin nanti
2) Bagi aku surat wasit atau kad yang lawa and paling lawa penah kau buat.
MH : HAHA okay okay. Lek ah bukan pergi mana pun. Diba, aku cakap kau jangan marah iya ?
SA : Apa dia ? Kau tipu aku ?
MH : Takk. sebenarnya, aku pindah TEDA atau Kajang. Bukan Klang.
SA : Ehm tak kesah lah. Sama je. Yang penting kau kena tunaikan kedua dua tu.
MH : Okay okay

Itu lah kisahnya.
Sekian , terima kasih :)

3 comments:

missdolly said...

X der sape nak memekak ;agi kat gamma nanti ;'(

a'sya p|bEar said...

dibadiba,,
budak klz *kita....

a'sya p|bEar said...

dibadiba,,
budk klz sy :)