Blog walkers

Welcome blogger and readers (: this blog just look very simple and crowded maybe. the stories are sometime bored, nonsense and best. But for your information,i treat my blog like my diary. So its up to me to write everything. Keep in touch and follow my blog. And dont forget to leave a comment beside on my story. Its the first step for me to improve the quality of my blog. Thank You

15 January 2011

Hello Singapore (:

Hari pertama , Jumaat 31 Dec 2010 flight 11.30 malam. So aku sambut new year atas kapal.Tak payah cemburu kay. Dah lepas dah pun. HAHA Then time nak maghrib dah tu boleh lagi lepak dalam bilik hu ha hu ha dengan kakak. Tibe tibe mama ketuk pintu and " tak payah suka sangat lah anak dara, cepat siyap ayah nak gerak pukul lapan " Haa ? apekehal nak cepat sangat ni ? Tapi alaa baru pukul 7. So kakak mcm biasa dah mula menapak napakkan mekap di wajahnya. Tapi aku ? HAHA adibah mana reti mekap kan. So buat donno jea lah and cerita dengan kakak (padahal cerita sesorang, dia tak layan pun). Then dah penat tak dilayan solat dulu. Baru habis salam. Ayah pulak "Heyy mana ni tak keluar-keluar !Cepat cepat ! " Woo ayah dh mengaum. So gelabah lah kan. Dah lah plan pakai shawl lg lah gelabah. Pakai shawl fr sure kena teliti kan. Tapi ni dah gelabah so pin pun tah mana. Main amek jea pin dh karat lah, pin buruk lah. HAHA pakai2 then capai semua gadjet stokin pun tk sempat pakai. Then sampai LCCT kakak " Dibaa apa lagi, camera !" HAHA lek ahh,

Wah mula mula sampai sibuk cari lockpad bag. Ada ke dalam kedai ni ?

Then still batak batak dgn EOS tu. Till sampai kastam pun nk snapp. Turn aku kena check passport and tiket. Polis kastam ni lelaki, dy buat tangan tahan lepas check semua tu. Aku dah, ehh passport aku ni palsu ke ? errr. "Dik, amek gmbr banyak2 then tagg kt abang ehh taip muhd firdaus :) " laa, okay okay ! Sett ! Huhh legaa :D HAHA

Aha dia lah Muhd Firdaus tu ;)

Okay dalam flight ada pulak sorang pramugari ni yg HAHA selekeh sikit kod, mama lah kata coz rambut dia terover fashion pulak. Then menggedik dengan penumpang first class. Err menyampahh ohh tengok. Lantak lahh, adibah tk payah nak kutuk sangat. Kau pun gedik kan ? Okay terima kasih. Hadoy adik aku sorang ni. Ingat kau comel lah gendut ?

Around 12 AM plus plus sampai CHANGI AIRPORT. Wahh welcome to singapore (: Maksu dengan Ucle dah tunggu. Sibuk sangat dengan camera. Tup tup maksu dh depan mata. Then okay aku follow kereta SUBARU uncle. Mama , kakak , maklong kereta maksu. Kenapa aku batak mention nama keeta uncle ? Sebab aku rasa mcm pelik nama kereta dia tu ha. Otw tu, wahh tak sangka uncle kenal nama aku "You use how many GB ?" aku buat donno jea lah kan , ingat dia borak dengan waklan. "Diba ?" Err okay dia cakap dengan aku "Yess ?" Wahh speaking wey. "Your camera, how many GB ?" "Err eight !" Huhh nasib soalan dia kacang jea aku paham, malu beb if tak dpt jwb. " Wahh ! boleh lah ambik gambar belambak kan." HAHA yess bole bole. Wehh BI aku B so that lah aku bangga dapat jawab. BHAHA . Then dia pun cakap lah ni bangunan apa, tu apa. Wahh mcm pemandu pelancong pulak kan. Then dia " I open the roof, so who want to take some pictures be carefully. " Whoaa aku sukaa lah kan dia bukak bumbung kereta tu bagi aku amek amek gambar. Fuh fuh mcm nak terbang bila dah berdiri tu. Then sampai satu area ni, err apekehal riuh sangat macam dalam disco dengan music fuhhuuhh tercabut jantung dung dang dung dang. "Uncle why so noisy?" whoaa adibah berani sudah. "Ohh ni diaorang baru lepas sambut new year". Ohh okay, kalau kat Malaysia begini keadaannya mau penuh lokap. HAHA

Changi Airport

Uncle nd maksu, aha thanks fer everythings (;

Satu

Dua

Tiga

Empat
Ni yg terbaik dari ladang je lah.
Okay sampai PARK ROYAL HOTEL yang juga tempat kerjaya maksu. Check in bilik sume. Maksu kata " Diba, dah tido jngan amek gambar je" Err okay. Padahal pegy shopping kat Mustafa Centre till 3 pagi. Mustafa Centre open 24 Jam ohh. Then ada box 1-24. Whoaa mcm Opera House dlm cerita The Phantom pulak dah. Then sesat, kitarorang buat dua group, lelaki n perempuan. Dah sesat tu, aku berdiri je lah kat koridor. Then ada pulak nyonya ni datang nak show aku barangdia jual shawl,pashmina,topi. Aku cakap banyak kali woo " No i dont want. Ive it before" Dy just buat isyarat. Ohh baru aku paham dia bisu. Hadoyy

Esok paginya, aku bawak adik adik aku ber swimming kat bawah lah kan. Hmm pandai dah korang kan " Kak diba teman kitaorang lah boleh ? Tolong ambik gamba sekali Ehee" Ye lah adik adik oi. Mama semangat ber gym-ing. Snap sana sini mcm batak. HAHA well first time ada DSLR sendiri kan.

Dah puas bermandimanda teruskan rancangan berjalan jalan membeli belah. Maksu bawak kteang pegy Bugis street. Ohh best gila lah weh tempat tu. Murahahaha. Terjumpa something about Domo-kun. Wah nakn beli nak beli. "Nanti dulu, nw kita kena pegy makan dulu." Ehm okay fine. Dah makan tu habislah tak jumpa lagi tempat Domo tu. Jalan katpedalaman Bugis street. Wahh jumpa beg domo 14.90$. Nak beli tak nak nak beli tak nak ? nanti lah. Nanti punya nanti hambek kau tk dpt beli. HAHA menyesal tk guna prinsip maklong "bia menyesal beli jangan menyesal tk beli." hmm. Next time nk beli lh jugak !


No comments: