Blog walkers

Welcome blogger and readers (: this blog just look very simple and crowded maybe. the stories are sometime bored, nonsense and best. But for your information,i treat my blog like my diary. So its up to me to write everything. Keep in touch and follow my blog. And dont forget to leave a comment beside on my story. Its the first step for me to improve the quality of my blog. Thank You

18 December 2010

Kenduri .

Assalamualaikum semua :)
Harini entry pasal mak su lagi. Sukaa hati kauorang lahh kan nak cakap bosan ke menyampah ke ape. nak baca shhh senyap je, taknak bole blahh jauh jauh kay :) Semlam pagi bangun macam biasa enam suku. Then kemas dapur macam biasa. After sarapan start kerja potong memotong kopek mengopek siang menyiang untuk masak makanan kenduri rewang. Around sepuluh pagi, "Haih mana cik lin ni ? kata nk dtg kan ?". HAHA tahu tak dia datangg lambat ? Okay tak kesah asalkan cik lin buat kerja lebih dari dibaa. HAHA

Hmm siap masak aku lari masuk bilik sebab macam dah tak ada kerja nak buat. Mulalah kan bila berseorangan tanpa menghidupkan suis radio (sebab radio kat dapur), aku rasa sayu dan teringat kepada satu, dua, tiga dan banyak perkara lah. Then haha siapa tak kenal adibah ni kan, apelagi menitis air mata setitik demi setitik. Apekehal adibah ni ciwek sangat ? Entah aku pun tak tahu. Terus mood down. Malas nak layan perasaan, aku amek tuala then terus mandi bersiap nak pegy Bayu Emas (; Pilih baju macam nak pergi red carpet punyalah susah. Last last baju atas katil baru dipakai kelmarin jadi pilihan, make up sikit sikit, packing beg, and keluar dengan muka cuka a.k.a mulut gantung hanger *pepatah mama.

Sampai sana, buka boot pindah kan makanan dalam tray, susun pinggan, sediakan air. Masuk maghrib solat jemaah. Lepas solat sambut tetamu jiran tetangga. Eh tangg yg ni, tahu tak ada sorang jiran langkah satu rumah ni wow kacak weh. Tapi haritu masakemas basuh rumah maksu tu, nampak dia bawak anak anak dia kecil kecil lagi pergi taman permainan. So mean ? dah kahwin lah pun. HAHA . Then tahlil sikit , makan makan. Lepas setengah jam jadi penanggah bawah khemah. Tukar uniform track dengan tshirt jadi penanggah bawah paip pulak. Basuh pinggan weh. Grr letih kot. Tapi suka lahh dapat main air dengan buih buih kan ;D Thanks to cik maz and cik lin panggil dibaa bibik kan ? Okay dibaa suka sangat --'' Eh thanks juga cik maz bagi jeans GUESS tu and handbag DKNY. Suka sangat sebab memang tengah kering dah kumpul seratus untuk denim ke Singapore, then cik maz bagi pulak GUESS pulak tuh. Kalau nak beli sendiri memang tunggu bertahun lah kot. HAHA

Around 11 lebih dah siap semua, abang Farid buka khemah, cik abg Fendi tutup segala suis and tutup gate. Wahh habis terus macam tu, sampai betul betul kososng rumah tu. Yeah tuan punya rumah Nek Rop and Mak su tak ada. Tak pernah dibuat orang kan buat kenduri tuan rumah tak ada. Nasib ni under mama. Huuhhh

okay habis cerita.
*tak ada gambar untuk laporan kali ini sebab mood tak ada lagipun kamera tak ada. hm

No comments: