Blog walkers

Welcome blogger and readers (: this blog just look very simple and crowded maybe. the stories are sometime bored, nonsense and best. But for your information,i treat my blog like my diary. So its up to me to write everything. Keep in touch and follow my blog. And dont forget to leave a comment beside on my story. Its the first step for me to improve the quality of my blog. Thank You

13 December 2010

HUKM

Okay pagi tadi gilaa ahh adibah .
Ada ke patut malas nak bangun , tu lah pegy merempat kt FB sampai tengah malam .
Then mengantuk.
Malam tadi adibah masak nasi goreng weh !
Ahaha untuk makan malam.
Okay sambung, bukan nak cerita pasal nasi goreng pun.
Malam tadi ayep tidur sorang, so teman lah dia .
Then dah pagi tu mama kejut solat subuh .
Hmm bangun tapi mata still tutup.
Jalan masuk bilik, wah hebat !
Tapi tidur balik.
Lima belas minit kemudian , raba phone .
Taraaaa 6.49 a.m .
Alamakk ! nak pukul tujuh weh.
Cepat2 masuk toilet ambil wuduk.


Then keluar hm kemas dapur , settlekan laundry .
Then ayah balik dari masjid bawa sebungkus roti .
Hm nampaknya kena buat roti telur lh.
Okay adibah masak lagi .
Takpe sukaa bab memasak ni (tak ikhlas)
Dah siap sarapan sume masuk bilik .
Baring baring baca mesej , baca paper then tertido .
Mama ketuk pintu suruh sapu rumah .
Ahaa okay fine.


Then siap siap pegy HUKM .
Check tulang belakang.
Adibah ada masalah osteoporosis.
Hmm punyalah lama tunggu mama siap.
Online then mula lah bersyok sendiri.
Aha ada aku kesah kau nk kata adibah pelik ?
Grr --'


Sampai HUKM wahh ramai gilaa kat bahagian otopedik ke ape apa tah tu haa.
Ikut mama pegy kat kaunter .
Then kena pegy bilik lain .
Time kat kaunter tu adibah mcm terlanggar someone .
Pandang belakang ,
Awat orang belakang ni que gilaa dekat .
Hm adibah pandang belakang budak tu senyum.
Err sindrom down rupanya --'


Balik tu singgah mcd beli mcflurry .
Hm lapa kan.
Sampai rumah terus toleh tempat surat .
Yess ada surat berstem n naluri kata tu surat aku .
Cepatcepat turun kak zeti dh amek surat tu.
Main acah acah pulak haa .
Yeyy surat hostel .
Sukacita dimakumkan permohonan anda diluluskan .

Wehuu.

Semangat pulak nak duduk hostel even dulu taknak sangat.
Tapi one day ayah and mama mcm serious gila bertanya,
"Tahun depan hostel lagi kan ?"
"Taknak"
"Haa ?! Kenapa ?"
Sumpah berdegup jantung nak jawab .
Tapi hm ayah sporting .
"Err, nak cakap tp takut lh".
Mama pulak masuk
"Cakap lah apa masalahnya ? at least kami tahu"
"Err, belajar memang lh boleh tapi.."

Pause.
"Tapi apa ?"
"Tapi adik tak selesa bila blablablabla"
Eh berani ah aku kan cakap benda ni kat mama and ayah.
"Ohh macam tu, hmm macm nilah, blablablabla"


Okay (:
Aku pun tersenyum and senang hati .
Tak kesah dah lepas ni apa berlaku.
Sampai rumah melulu masuk bilik .

Tinit,tinit .
Bunyi apa tu kawan kawan ?
Bunyi msej lah pun.
Tapi bunyinya macam berkali kali .
Hmm

Reply punya reply .
Dah nak pukul lapan.
Aha maghrib belum solat lagi tuh.
Haihh

Nad tadi tengah lepak makan pizza mama bawak balik.
Amie datang .
Weh dib result 23 ahh.
Grr apa ni !
Tolongg ahh aku takut weh.
Alaa kau cool je ahh enjoy babe.
Ahh sepupu aku sorang ni ayat dy memang taknak hebat.
Lek ahh kita dah cuba.
Kang kau tension tiba tiba dapat fail.
Tak ke bunuh diri nanti.
Haihh.
Kau amie hoi okaylah aku enjoy.

No comments: