Blog walkers

Welcome blogger and readers (: this blog just look very simple and crowded maybe. the stories are sometime bored, nonsense and best. But for your information,i treat my blog like my diary. So its up to me to write everything. Keep in touch and follow my blog. And dont forget to leave a comment beside on my story. Its the first step for me to improve the quality of my blog. Thank You

06 June 2010

wea :)

korang korang !
aku dah berjaya renew belog aku weh .

tak delah semak kan ?
yeayy !

okey aku nk mulakan hari yg penuh hot ni dgn perjalanan seharian semalam.
seperti posting yang lepas ,
telah aku nyatakan yang aku akan menghadiri kenduri kawen kak ayong di hometown tercinta, Johan Setia, KLANG . *tercintalah sgt kan ? :/
seterusnya aku memulangkan semula kakakku kepada uitm Shah Alam .
tyme smpi klang tuh .

ohh bahagianya hati melihat suasana kampungku .
teringat time zaman kanak2 sgt ,
balik kampung mesti lari masuk cium atuk (err, dh arwah dh dy) .
`atuk, atuk! nanti nk ikut atuk dgn wan jual yea ?`
*atuk dan wan aku menjual kuih muih di depan kilang .
ohh! aku suka berniaga act (:
then, jumpa pakcik terketot, alif (kami sebaya dot) .
tyme tu alif kentod gila ingat dy tak boleh tinggi dah .
Ahahaha *kejamnya sedara kau ni kan ?
then, naik atas tgk cD doraemon, shin chan dgn cerita cina yg karut marut tu .
*budak2 ape tau ? seronok suda ;D
then, tengahari lepas makan, Ajam, fared and Lela mesti mcm ni
`alif,adibah,ecah ! jom main wea`
*pelikkan, main waktu panas terik ?
tapi peduli apa .
Haha

time tu bodo2 jea .
main pengantin2 lh .
kami suka sakat kakak dgn fared .
kami jodohkan bersama main kat atas ,
susun kerusi mcm pelamin sume .
aku pakai gaun, cari kipas atuk and mula kan lakonan tu !
grr, budak2 sgtlh aku ni .
paling tak boleh lupa bila satu hari ni,
aku, alif, lela and ajam plan mcm ni .
hari tu kakak tido and fared pulak tk dtg main sama dgn kteang.
so, kteang plan lah macam ni .
aku ckp dgn lela
`weh!ckp dgn fared. ptg kang kte main kawen2 lg yea. suruh dy bwk bunga. ape2 bungalah`
*farid-lela : sibling .
`ajam, kau dtg awal sikit. then kte nyorok kt bilik alif`
`bila fared dtg, mst dy jerit nama kakak aku kn ? jadi, nnt mst dy ckp :weh, ni bunganya. adk aku kata bg kat kau`
`pastu, kte keluar and kipaskan diaorang mcm pengantin, okey?`
`okey, rojer and out!`
*dulu aku lh director tahu ;D
then, kakak merajuk sbb kteang bangbangboom kan dy .
ohh takut !
tak lama lepas tu `weh, fared suka akak ke?`
hahahahaha. sumpah tak boleh lupa benda ni !

kali and hari terakhir aku dan keluargaku berada di klang .
time tu rasanya kali terakhir aku bersuka ria dgn atuk kesayangan ;(
okey continue .
mama tinggalkan swimming pool kat kampung aku tu hah.
so, setiap kali aku balik sana, petang2 mst mandi dgn alif and kakak sama2 .
*budak2 lagi weh
biasanya, aku akn pakai shirt dgn seluar renang short.
tapi hari tu, aku lupa nk bawak.
so, aku pakai spender jea tanpa shirt .
ohh time tu aku di darjah dua lol .
then, ajam, fared and lela dtg .
`arrrggghhhhh ! hahahahaha dibah telanjangggg !`
aku terus berlari kearah mama and nangis sebab diejek .
*tak boleh blah kan aku ni ?

time kat sana dulu aku gila takut dgn kak ayong (kakak ajam)
gila garang ohh.
dah lah suara mcm jantan .
kalau tgh main dkt nk maghrib .
mst dy jerit mcm ni hah
`ajammmmmm ! balik lh !`
err, semua bertempiaran lari .
and suka mengendeng dgn kak jiji bcause dy suka back up org nangis ;D
ohh ! rindu tu semua .
fyi, aku tk dpt jumpa ajam semalam bcse dy mane ntah .

No comments: