Blog walkers

Welcome blogger and readers (: this blog just look very simple and crowded maybe. the stories are sometime bored, nonsense and best. But for your information,i treat my blog like my diary. So its up to me to write everything. Keep in touch and follow my blog. And dont forget to leave a comment beside on my story. Its the first step for me to improve the quality of my blog. Thank You

27 May 2010

Lulus dah pun :D

Pagi2 tadi kan ,
Olyn dgn sepet jeadot dtg kelas .
Time tu saya sibuk susun meja. *sibuklah sgt*
`wehh, hari tu kau ambik borang and hantar borang asara ma camane ?`
`jumpa cikgu hussin ckplh nk borang sume tuh and blablabla. ehy ? sapa nak masuk asarma ?`
`ada lh orang tu`
Saya dh syak si sepet tu jea hah cse dia tersengeh2 .

Then aftah rehat hntr borang, jumpa lagi si olyn dgn sepet .
Dh agk dh, sepet lh yg nk msk balik asrama .
Msk kelas ulangkaji seni .
Olyn dgn miza dtg ` weh dibaa ! ckg hussin nk jumpa kau dgn sabrina `
Dlm hati nk kata ` ehh ! aku dpt ke tk ni hah ?`
Smpi pejabat .
`lepas perbincangan ringkas cikgu2 dgn umi. kau berdua..sebenanya dua kali dh buat p'bincangan ni `
Haishhh, cikgu buat aku cuak pulak dah .
`kamu layak tinggal di asrama, nah ni borangg and pegy jumpa Encik azman `

Pegy lh jumpa dgn Rina and jedot .
Gila happy si jeda ni hah .
Tak paham kott .
`aku suka jalan pegang tangan orang tau (sambil pegang tgn saya dgn erat kott)`
Grr--' saya tak kesah pun .
Dgn fatin dan Sabrina dah biasa dah .
Dlm bilik tu, ajda tak hbs lagi sengeh2 sbb excited kott .
Then, Encik Azman bagi list yuran lh ape lhh.

Odw balikk kelas .
`Hafizi ! Aku dpt weh (muka senyum lh pun)
`Yesss !`
kenapa kau suka wehh ?
Aku senanya nk kau bengang jeah .

Whteva !

Dlm kereta balik sekolah .
`Ayah, adik dpt msk asrama`
`ye ke? alhamdulillah. apa keprluan kena ada ?`
`ni hah dia ada bagi list yuran, keprluan semua tu hah`
`sebutkan lah satu2 semuanya`
Saya pun sebutlah dgn perasaan terkejut asal ayah semangat pulak ni ?
`dah masuk asrama jgn buat kes smpi kena buang tau, belajar rajin2.`
senyum jeah lah pun .
`ayah yakin adik boleh dpt walau mcmana sekali pun. nak DSLR kan ? nk tk ?`
`nk lah pun (happy)`
`at least bape A tu ?`
`enam ?`
`okeyy. hp lps periksa yea. kang chitchat jea kalau bg skrg`
`okeh!`

balik rumah terus capai phone text mama .
cse mama currently at Langkawi for her holiday .
err tak ikut sbb exam lhh -.-
mama pun terkejut sbb dpt tahu awal sgt .
hahaa .

ohh yea ! thanks mama for the money pagi tadi .
sumpah kelakar kott bila slm dpt duit mcm kenduri pulak .
`nah! upah sbb tk ikut. jgn beli bukan2 pulak`
okey .
satu plus plus ringgit malaysia tu saya beli dress wanis, cage hamster, present aina,sepet,rina .
wahh !
diri sendiri punya cmana ?
grr--.

kakak, shopping jop ?


bukan niat tulis cerita nie sbb nak batak atau apa2. ni sebab excited shaja cse saya first time tggl di asrama. what ? aku batak ? aah pun. tolong jgn benci saya boleh ?
*gmbar upload nanti2 lh,*

1 comment:

Wanis said...

apew dress wanis..????!??!!!!!
dah jmpew kew saiz wanis..
hahaha